ARCHIEF 2020

Home
Programmering
Organisatie
Muziek
Informatie
Sport
Terugluisteren
Vacatures
Links
Archief
      2019
      2018
Schoolradio
Sponsors
Contact

 

Oudejaarsploegen en activiteitencommissies in Zuidoost-Friesland hebben,
 ondanks de wereldwijde onrust, nog altijd de zaken op een rijtje

Saamhorigheid staat hoog in het vaandel
In een tijd dat wereldwijd van alles in beweging is, er niets meer lijkt op wat het ooit was, is het prettig als de oudejaarsclubs en activiteitencommissies in de dorpen toch alles op een rijtje hebben. Zij organiseren in een jarenlange tradities tal van activiteiten op oudejaarsdag en in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag. Bedoeld om de jaarwisseling in de dorpen in goede banen te leiden. Een traditie die in Ooststellingwerf en aanpalende dorpen Zorgvlied, Boyl en Oosterstreek al, in sommige dorpen zelfs al vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw, in leven wordt gehouden.
De oudejaarsploegen in dit gebied hebben zich ook deze dagen weer uitgesloofd om de aandacht op hun dorp te vestigen met een Nieuwjaarstunt of voor een groot middernachtelijk optreden voor de dorpsbevolking te realiseren. En vooral, niet onbelangrijk, werden op oudejaarsdag tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
Bij het ochtendkrieken van nieuwjaarsmorgen bleken her en der beelden, kunstwerken e.d. op te dagen en werden praktisch overal cadeaus aan de dorpsverenigingen uitgedeeld. De stuntploegen hadden dit keer met dank aan politiek Den Haag een ideaal onderwerp om een ontvreemdingstunt uit te halen. De maatschappelijke onrust en protesten werden in die stunten aangehaald om een statement en steun voor de boeren, de mensen uit de bouw, zorg en onderwijs te maken. Uit de reacties die de ploegen kregen werd dit erg gewaardeerd. (lees verder)

van links naar rechts Bert Donker, Marco de Jong en Henk Gorter                            11-02-20
 

OBS DE RIEMSLOOT MAAKT RADIO.

De kinderen van obs De Riemsloot zijn druk bezig om een twee uur durende uitzending te maken. De kinderen van groep 7 van deze school uit Appelscha hebben de eigen ideeŽn uitgewerkt tot een mooi en afwisselend programma. Ze hebben de taken verdeeld: de regie, presentatoren, de catering, interviewers, etc. Ieder kind kreeg een taak.’
Er is een karaoke van een nummer van Andrť Hazes, er is een luisterspel, er zijn interviews (iemand van de Historische Vereniging, een judoleraar, de directeur van de school, een schriever uut Drente, een ambulancemedewerker). Maar er is meer. Zo is er een quiz, wordt er gesproken over YouTube-kanalen, wordt er voorgelezen, zijn er moppen en wordt er gewoon lekker gekletst met elkaar (a.h.v. onderwerpen). En dan zijn er ook nog moppen. Tussendoor worden nummers gedraaid, die ook door een paar leerlingen zijn uitgezocht.
Drie vrijwilligers hebben uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat en hebben de klas ondersteund in de voorbereiding.. De techniek is in handen van twee Odrie-technici.
Het belooft dus weer een mooi SCHOOLRADIO 2.0. te worden. Laat u op zaterdag 15 februari verrassen door de onbevangenheid en de kwaliteit die de kinderen aan u laten horen. Tijd: van twaalf tot twee. Op de website van Odrie kunt u de uitzending ook terug horen bij schoolradio.