Het recept van de maand oktober : Pompoen Rotolo, (4-6 personen )

1 fles pompoen ( of 1 oranje pompoen)
1 rode ui
4 teentjes knoflook
500 gram verse gewassen spinazie
1 bekertje crème fraiche
690 nl pasata of tomaten concasé
6 verse lasagne vellen ( 15 bij 20)
1 tl tijm
Mespuntje komijn
Nootmuskaat
Peper/zout
50 gram feta
20 gram parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Was de pompoen en zet deze in zijn geheel in het midden van de oven. Gedurende 40-60 minuten. Haal de pompoen uit de oven en laat deze wat afkoelen. Snijd hem dan in vieren en verwijder met een lepel de pitten en draden. Lepel het pompoenvlees er uit en doe deze in een maatbeker. Voeg peper, zout, nootmuskaat en komijn toe en pureer het geheel tot een gladde puree.

Doe een klein beetje olijf olie in de pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe wanneer deze glazig worden de spinazie en tijm toevoegen heel kort bakken. Pan van het vuur af halen.

Meng de passata met een deel van de pompoen puree peper en zout in een ovenschaal.

Vervolgens de lasagne vellen in de lengte doormidden snijden en leg de vellen klaar voor de vulling. Begin met een dun laagje crème fraiche dan wat pompoen puree daarover heen. De spinazie komt daar weer boven op, brokkel wat feta erover en Rol dit voorzichtig op. Zet de rolletjes met de vulling naar boven in de tomaten/pompoen puree in de ovenschaal. Rasp daar de parmezaanse kaas over en bak het geheel 35-40 minuten op 180 graden.

Serveer met een heerlijke groene salade met bijvoorbeeld walnoten, geroosterde pompoenpitten om in de herfstsfeer te blijven. Eet smakelijk 😀

Met vriendelijke en culinaire groet,

Imke Gerritsen
Culivents
www.puurculivents.nl
info@puurculivents.nl

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Afspelen met Windows 10
Het recept van de maand oktober,
Vacatures
Etherpiraten van weleer in programma “hea!”
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact